IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на инвестиционните банки могат да паднат с 19% през третото тримесечие

Високата волатилност на глобалните финансови пазари може да повлияе на резултатите на банките, смятат от JPMorgan

15:40 | 03.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на инвестиционните банки могат да паднат с 19% през третото тримесечие

Приходите на инвестиционните банки най-вероятно ще се свият с близо една пета през третото тримесечие в сравнение с второто, след като волатилните пазарни условия удариха търговията с акции и заемни средства и активността при сключването на сделки. Това прогнозира анализаторският екип на американската инвестиционна банка JPMorgan, пише Ройтерс.

Анализаторът в банката Киан Абухюсеин очаква приходите на големите инвестиционни банки, сред които Morgan Stanley, Deutsche Bank и Barclays, да спаднат с 19% средно в периода юли-септември спрямо второто тримесечие.

Той прогнозира 18% спад на приходите от търговия с финансови инструменти с фиксиран доход, валути и суровини, понижение на приходите от търговия с акции от 20% и намаление на приходите от консултантски такси и комисиони по инвестиционно банкиране от 17 на сто.

Донякъде наличието на ниска пазарна волатилност може да стимулира приходите на инвестиционните банки, като повиши търговската им активност при предлагането на продукти, свързани с валути или акции, но опасенията относно състоянието на китайската икономика доведоха до рязък скок на волатилността и покосиха глобалните финансови пазари през последните седмици, което може да повлияе на печалбите.

Според Абухюсеин волатилността може да усложни сключването на сделки до края на годината и най-вече – при консултантската дейност на банките и услугите по поемане на емисии акции или облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още