IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Работата ни с Турция и Иран води до резултати в Сирия

Държавните глави на Русия и Турция планират пускането на първия реактор на Akkuyu

22:42 | 13.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руският държавен глава Владимир Путин заяви, че работата на Русия с Турция и Иран води до конкретни резултати в Сирия и създава условия за диалог, предава Ройтерс.

Освен това коментира, че Русия и Турция са съгласни, че е необходимо увеличаването на усилията за постигане на напредък за уреждане на кризата в Сирия, а страните ще продължат работата си по решаването на конфликта.

Държавните глави се срещнаха в Сочи, като в дневния ред на двамата е обсъждането на положението в Сирия и плановете на турската армия за офанзива срещу северния град Африн.

От своя страна, Ердоган посочи, че Турция и Русия са се съгласили да се фокусират върху намирането на политическо решение в Сирия.

Освен това двете страни планират да пуснат първия реактор на турската атомна електроцентрала Akkuyu през 2023 г., обяви Владимир Путин.

Изправен редом до турския държавен глава Реджеп Ердоган, Путин коментира, че руската държавна агенция Росатом ще започне работа по Akkuyu в близко бъдеще.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още