IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните 2043 милиардери са включени в класацията на Forbes за 2017 г.

Бил Гейтс остава на върха на класацията за четвърта поредна година - позиция, която той заема през 18 от последните 23 години

15:34 | 20.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бил Гейтс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бил Гейтс. Снимка: Архив Ройтерс

Рекордните 2043 милиардери са включени с новата годишна класация на списание Forbes, съобщава изданието на сайта си. "Бумът на фондовите пазари, поскъпването на суровините и просто старомодното предприемачество са допринесли тази година да стане рекордна от гледна точка на създаването на богатство в света", посочват редактори на Forbes.

Бил Гейтс остава на върха на класацията за четвърта поредна година - позиция, която той заема през 18 от последните 23 години. Богатството на Гейтс се равнява на 86 млрд. долара спрямо 75 млрд. долара миналата година. 

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет със своите 75,6 млрд. долара е втори. Миналата година той е имал 60,8 млрд. долара. 

Най-голям печеливш за 2017 г. е Джеф Безос, който влиза за първи път в топ три. Богатството на основателя и главен изпълнителен директор на на онлайн гиганта Amazon се е увеличило с 27,6 млрд. долара до общо 72,8 млрд. долара. 

Амансио Ортега, собственик на вериги магазини за облекло, включително Zara, е слязъл до четвъртото място, въпреки че нетната стойност на състоянието му се е повишила до 71,3 млрд. долара. 

Марк Зукърбърг завършва челната петица с богатство от 56 млрд. долара. 

Forbes публикува днес и подробен анализ за текущия размер на богатството на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е поставен на 544-та позиция с 3,5 млрд. долара. Цените на имотите в центъра на Манхатън са се понижили, следователно и състоянието на Тръмп, отбелязва изданието. През октомври 2016 г. списанието оцени състоянието му на 3,7 млрд. долара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още