IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните 58 млрд. долара са влезнали във фондове за дялово участие за седмица

САЩ държат лъвския пай от 36,3 млрд. долара, съобщава Financial Times

16:33 | 13.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Инвеститорите са налели рекордните 58 млрд. долара във фондове за дялово участие за седмица.

Технологичните фондове са в центъра на силния интерес, като нетните потоци от средства достигат абсолютен рекорд от 5,4 млрд. долара за седмицата до сряда, показват данни на EPFR, обобщени от Bank of America. САЩ държат лъвския пай от 36,3 млрд. долара, съобщава Financial Times.

Инвеститорите също така са вложили 13,1 млрд. долара в дългови фондове, изтегляйки 10,6 млрд. долара от притежанията си в пари в брой.

Данните показват как исторически ниските лихви и очакванията за силно възстановяване на икономическия растеж през тази година са разпалили апетита на инвеститорите за рискови активи. Това обаче предизвика и притеснения у някои, че цените на някои активи са прекомерно раздути.

Според Джон Норманд, мениджър в JPMorgan, налице все още са някои циклични и политически рискове и осъзнаването на възможността за пазарна корекция трябва да е особено високо през 2021 г. Оценките на акциите и дълга са „над средните по всички параграфи“, допълва той.

От BofA отбелязват, че около 63% от активите, управлявани от звеното на банката за по-заможни клиенти, сега са разпределени в акции – абсолютен рекорд.

Wall Street разби нови рекорди през изминалата седмица, изпращайки широкия индекс S&P 500 нагоре с 4% от началото на годината до петък сутринта местно време. От началото на месеца Dow нараства с 4,7%, докато S&P 500 и Nasdaq прибавят към стойността си съответно 5,4% и 7,1 на сто, съобщава CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още