IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roche повиши прогнозата си за 2017 г. след силно първо полугодие

Печалбата на акция се очаква да расте в голяма степен в съответствие с продажбите

11:34 | 27.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Roche, най-големият производител на лекарства срещу рак, повиши своята прогноза за 2017 г., след като финансовите резултати през първата половина на годината надминаха пазарните очаквания в момент, в който портфолиото от лекарства на швейцарската група е изправено пред конкуренцията на други компании, съобщи CNBC.

През 2017 г. Roche очаква продажбите да отчетат едноцифрен ръст при постоянни валутни курсове. Печалбата на акция се очаква да расте в голяма степен в съответствие с продажбите. Компанията очаква и допълнително увеличение на дивидента си в швейцарски франкове, обяви тя в изявление.

Печалбата на акция се увеличава с 6% до 8,23 швейцарски франка, изпреварвайки 5-процентния ръст на продажбите до 26,34 млрд. швейцарски франка.

Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалбата на акция да бъде в размер на 7,93 швейцарски франка, а продажбите да възлязат на 26,11 млрд. швейцарски франка.

Главният изпълнителен директор на Roche Северин Шван коментира, че продажбите на компанията ще продължат да растат въпреки появата на биоподобни продукти, включително лекарството Ocrevus срещу множествена склероза.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още