IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия се съгласи на преструктуриране на дълг на Венецуела за 3 млрд. долара

Плащанията по дълга ще бъдат минимални през следващите шест години

14:16 | 15.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Русия и Венецуела подписаха споразумение за преструктуриране на дълг от 3 милиарда долара, предоставени от Москва на Каракас, съобщи представител на венецуелското правителство в руската столица, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес посолството на латиноамериканската страна в Москва съобщи, че вицепрезидентът по въпросите на икономиката и министър на селското стопанство и земята Уилмар Алфредо Кастро Сотелдо и министърът на икономиката и финансите на Венецуела Симон Серпа са пристигнали в Русия, за да сключат споразумение по преструктурирането на венецуелския дълг, уточни ТАСС.

Венецуела не е искала от Русия допълнителна помощ, освен преструктурирането на дълга ѝ, каза пред ТАСС днес Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, предава БТА.

Плащанията по дълга ще бъдат минимални през следващите шест години, заяви руското финансово министерство, продължава Ройтерс.

Венецуела взе заем от Русия в края на 2011 г., но не успя да продължи плащанията по дълга през 2016 г., след като южноамериканската страна се изправи пред икономическа и финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още