Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Руският фонд за преки инвестиции ще влее 2,7 млрд. долара в миннодобивна компания

Развитието на проекта на Intergeo ще даде значителен тласък на производството на никел, кобалт и други метали, които могат да бъдат добивани в руските находища

Руският фонд за преки инвестиции ще влее 2,7 млрд. долара в миннодобивна компания

Снимка: Ройтерс

Руският фонд за преки инвестиции (RDIF) заедно с чуждестранни партньори от Китай и Близкия изток ще инвестира 178 млрд. рубли (2,7 млрд. долара) в миннодобивната компания Intergeo, дъщерно дружество на притежаваната от бизнесмена Михаил Прохоров Onexim Group, съобщава ТАСС. 

Още по темата

Групата от инвеститори, в това число RDIF, Руският държавен фонд, Руско-китайският инвестиционен фонд и суверенен фонд от Близкия изток, притежава 9,53% от капитала на Intergeo.

Инвестицията на групата ще помогне за развитието на находищата в Кингаш и Ак-Суг, които се намират в Русия, както и на проекта за изграждане на свързаната към тях инфраструктура.

RDIF и неговите партньори в Intergeo са насочени към изпълнението на националните проекти „Подкрепа за производителността и заетостта“ и „Международно сътрудничество и износ“, заявиха от фонда.

Проектът ще даде значителен тласък на икономиката на регионите, където са ситуирани находищата и ще спомогне за създаването на повече от 10 хил. нови работни места.

В Кингаш се намира второто по големина находище на никел в Русия, като минералните ресурси там включват 2,4 млн. тона никел, 1,1 млн. тона мед, 98 хил. тона кобалт, 52 хил. тона злато и 261 тона платина.

Годишният планиран капацитет на находищата и действащите съоръжения възлиза на 520 хил. тона, като се очаква добивната дейност да започне през 2024 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Иран: САЩ проявяват агресия спрямо нас