IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските политици поздравяват Тръмп за изборната победа

Владимир Путин изрази надежда за съвместна работа по нормализиране на двустранните отношения

11:57 | 09.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Президентът на Русия Владимир Путин, източник: Ройтерс</em></p>

Президентът на Русия Владимир Путин, източник: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма на Доналд Тръмп по случай неговата победа на президентските избори в САЩ.

От прес-службата на Кремъл съобщават, че Путин е изразил надежда за „съвместна работа по нормализирането на двустранните отношения, а също и по решаването на актуални въпроси от международния дневен ред и намирането на ефективни решения за предизвикателствата пред глобалната безопасност“, съобщава ТАСС. 

Президентът на Русия също така изразява увереност, че „възстановяването на конструктивния диалог между Москва и Вашингтон, основаващ се на принципите на равноправието, взаимното уважение и вземането под внимание на позициите на двете държави поотделно, отговаря на интересите на народите на нашите държави и на цялото световно общество“.

Путин пожелава успех на Тръмп в неговата толкова отговорна работа като държавен глава на САЩ.

Председателят на руската дума Вячеслав Володин се надява, че след победата на републиканеца Тръмп на президентските избори в САЩ е възможен по-конструктивен диалог между Русия и САЩ.

„Съвременните руско-американски отношения не трябва да бъдат наричани приятелски. Иска ми се да вярвам, че с новия президент на САЩ ще е възможен по-конструктивен диалог мажду нашите държави“, заяви Володин пред руски репортери.

„Всяка една стъпка в тази посока ще бъде поддържана и приветствана от руския парламент“, подчертава той.

„За нас е важно отношенията между нашите две държави да бъдат основани на базата на взаимното уважение и равноправното партньорство, а сътрудничеството да ни носи взаимни ползи“, заявява главата на долната камара на руския парламент. „Само в този случай ние ще можем да издигнем нашите отношения на друго ниво, което отговаря на интересите на народите на двете държави“, смята той. 

Володин също така напомня, че руската страна винаги е подчертавала, че счита американските президентски избори за изключително вътрешен за тях въпрос и че Русия се отнася с уважение към избора на американския народ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още