IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс

16:08 | 25.12.18 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 година. Това прогнозира в доклад Руският съвет по международните въпроси, съобщава БНР.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс.

Авторите на документа прогнозират нови антируски санкции заради по-нататъшната ескалация на конфликта в Донбас и очакваните нови провокации в Черно море, в Азовско море и на границата с Крим. 

Макар и не толкова остро, темата за „руската намеса“ ще продължи да присъства в американския вътрешнополитически дневен ред. Това може да доведе до допълнителни ограничения срещу Москва. Особено в контекста на дискусиите за евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп и началото на избирателната кампания в края на 2019 г.

В доклада се посочва още, че американските санкции влияят на отношенията на Русия с традиционните ѝ партньори Китай и Индия. Докато правителствата на двете държави официално осъждат ограничителните мерки, то частният бизнес се съобразява с тях.

Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения ѝ икономически потенциал и доминиращата позиция на Съединените щати в световната финансова система.

В момента 57 държави по света прилагат антируски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

48
rate up comment 4 rate down comment 9
Dimioi
преди 5 години
Очакваме през 2019-та жужето ппуппу да си направи харакири, да се опита да анексира Поморие, Свети Влас и Елените, там и без това е бъкано с кгб-ейци, но родното ДАНС е като невеста във военен лагер, не знае къде се намира и кво и предстои....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 6 rate down comment 9
pjc50313869
преди 5 години
Ммм, няма да е, както ви се иска... А защо не побегнете към любимата ви губерния, а стоите тука? Айде чемодана и у Сибир за дръва, че друго у *** нема. А на изпроводяк да не забравите и паметника на *** в София, че ептен за резил взе да става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 14 rate down comment 7
michaelis12
преди 5 години
недраги ми *** от ДА/НЕ България, Американистан за Буллгаристан и прочее моята оферта важи и за тебе и всички от твойто гнъсно котило а то е да ходите и да се удавите с dddd или да изчезнете безкрайно мое вземете в отвъдното и Стоен с вас и неговата свита ..... айде не ми беше приятно лека нощ, довиждане, кошмарни сънища ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 7 rate down comment 13
pjc50313869
преди 5 години
Драги ми руски гъзoблизачи... оставете Украйна. dddd ви го каза на няколко пъти, забравете емоцията, говорете с факти. Направо се чудя как е издъжрал да пише срещу толкова редко прoсти същества едновременно. Ама явно много ги боли някои от тези санкции, петролчето се срина и няма изгледи да се запъти към $80 скоро време, рублата май пак се насочи резко в обичайната си посока, икономиката се чака да нарасне ЕДВА с 1.3%, а вие се чудите какви закани, клетви и други *** да изречете по чужд адрес. Нищо, пийте си одеколона, ние ще гледаме сеир с пуканки ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 11 rate down comment 4
TomaNeverni
преди 5 години
Вие или наистина сте soroсоид na заплата или малограмотно произведение на днешната система.Вече ти казаха -Украина е същото произведение както и Македония. 60% са рускоезични(даже и Порошенко) 40% се определят като русские- ако не знееш даже Гогол е казал,че незнае до къде е хохол и докъде е руснак. А да наричаш "агресия' защитата на историческите си интереси си е чиста Гьобелсова пропаганда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 9 rate down comment 3
george353
преди 5 години
Напротив, акцента е точно по темата. За съжалени, очаквах повече от този неаргументиран, пропаганден рецитал. Когато някой апелира към емоционалната страна на даден въпрос, замествайки фактите с патоси, е ясно че се опитва да убие дебата, и с каквито и факти да се аргументира човек, плътността е такава, че проникване няма. dddd, не знам кой ти плаща, но който и да е той, малко ти плаща. Весели празници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 7 rate down comment 12
dddd
преди 5 години
Мисля, че много се отклонихме от темата. Въпроса е дали спада на цената на петрола и икономическите санкции са достатъчни да се ограничи руската агресия спрямо съседите и или ще се наложи да бъдат наложени нови санкции за постигане на желания резултат? Дали в следствие на икономически затруднения Русия ще се откаже от хибридната война и част от пишещите тук ще загубят заплатите си? Дали Русия ще продължи да губи пари и да жертва живота на млади войничета за никому ненужна дребна украинска територия около Донецк и Луганск? Та нали Русия е с най много територия в целият свят с население долу горе колкото Япония. За какво им е още чужда? Те и тази не могат да усвоят. След няколко дни ще видя какво сте измислили. До тогава весели празници и в случай, че не прочета повече този чат и весела нова година. За новата година ви желая повече щастие, по-малко гняв и омраза, защото те водят към тъмната страна. А на тези, които търгуват на пазарите успешна и доходна 2019 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 11 rate down comment 6
george353
преди 5 години
Хич не е просто, а и невярно. За кои съседи става въпрос? За Грузия която наруши мирния договор от 92-ра и нахлу в Южна Осетия, избивайки цивилно население? Или преврата в Киев чиято цел бе дестабилизиране на региона, създавайки предпоставки за въоражен конфликт между Украйна и Русия? И в двата случая териториални претенции никой не може да има. Осетия не е част от Русия, а Крим е автономна република която през 92-ра обяви независимост която никой не призна, голяма грешка на руснаците, и административно стана част от Украйна. Да се твърди че република Крим е украинска територия е абсолютно невярно. А това че Крим реши да смени отбора е съвсем нормално като се имат в предвид заплахите за геноцид към руско говорящото население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 9 rate down comment 3
george353
преди 5 години
dddd, френската идея за 'свобода, равенство, братство' която Маркс доразвива а Ленин внедрява, поставя началото на утопията 'комунизъм' и 'диктатура на пролетариата'. Тези думи само по себе си нищо не означават. Комунистически лозунг с прикрит емоционален апел към тези дето не могат да мислят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 12 rate down comment 7
michaelis12
преди 5 години
ако Сашевци не праеха военни концллагери по цел свет и да не слагаха бомби да трепят хората и да се изживяват на царе никой немаше да им брани, ама кат са гаддове, че легнат на тва дет са си послали првз 90те
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още