IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са похарчили 750 млн. долара за операцията в Либия досега

Усилията за съкращаване на бюджетните разходи в САЩ вероятно няма да се отразят на операциите в Афганистан и Ирак, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс

18:05 | 12.05.11 г.
САЩ са похарчили 750 млн. долара за операцията в Либия досега

Американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви, че армията е похарчила досега около 750 млн. долара за операции в Либия, насочени към защита на цивилното население от силите на Муамар Кадафи, предаде Ройтерс.

Гейтс посочи още, че усилията за съкращаване на бюджетните разходи в САЩ вероятно няма да се отразят на операциите в Афганистан и Ирак, които се финансират отделно от бюджета за отбрана.

„За съжаление, в случая с Либия разходите ще трябва да се поемат основно от нас“, заяви Гейтс.

„На този етап вероятно те са от порядъка на 750 млн. долара и ще намерим парите, но що се отнася до операциите ни в чужбина, мисля, че бюджетните проблеми, с които се сблъсква страната, и дефицитът няма да окажат влияние от гледна точка на финансирането на операциите, в които участваме“, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още