IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сноудън се насочи към Швейцария

Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност коментира, че ще се радва да се върне в страната

14:04 | 07.03.15 г. 6
Сноудън се насочи към Швейцария

Беглецът Едуард Сноудън – бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, разкрил мащабните подслушвания на Агенцията, ще се радва да получи убежище в Швейцария, съобщава ВВС.

Сноудън говори пред публика в Женева чрез видеоконферентна връзка по повод излъчване на документалния филм за него. Филмът беше номиниран и за наградата на американската филмова академия “Оскар”.

В момента той е в Москва, след като руските власти му предложиха убежище, за да го спасят от съдебен процес в САЩ, коментира изданието.

“Бих искал да се върна в Швейцария, някои от любимите ми спомени са от Женева", каза той. Сноудън е работил в Женева под прикритие, припомня медията.

Едуард Сноудън коментира още, че американските власти не са му дали не уверения, че ще получи справедлив съдебен процес, ако се върне в САЩ. Единственото, което от Вашингтон са потвърдили, е че няма да поискат смъртна присъда.

“Аз мисля, че Швейцария би била голяма политическа опция, защото тя има история на неутралитет," каза Сноудън пред публиката в Женева. Той припомни, че е поискал убежище в 21 държави, повечето в Централна и Източна Европа, но нито една не е дала отговор. Заради това Сноудън обвини САЩ в “политическа намеса”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
http://***.biography.com/people/ben-carson-475422#early-lifeИ ето едно негово изказване, казват, че може да се кандидатира за президент 2016https://***.youtube.com/watch?v=4EzUkml8BaQ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Между другото, това е първият доктор разделил успешно сиамски близнаци бебета.Ако знаете, как Той критикува американската система!Един достоен американец!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Интересна тема, прехвърли я на "Коментари"Все пак да си дойдем на думата, че затворите в САЩ са частни, един от силните бизнеси там,до който не се допускат случайни хора, също като погребалните бюра в Америка.Между другото, изсулените ***, модата у нас сега идва от американските затвори.Там почти няма да срещнеш цветенокож, който да не е бил в затвора там и излизайки навън, по навик, нали няма колани в затворите, продължават да ходят разгащени.Не мога да ти намеря сега, как по въпроса се произнесе един черникож американски лекар, световно известен.Животът му можеш да видиш в този филмhttps://***.youtube.com/watch?v=y6THQGHY7gk
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 9 години
Така е Карандила, няма справедливост в САЩ! Мадоф за едни откраднати пари получи 176 години затвор. Ще ги сравниш с присъдата на Цветан Василев, ако изобщо го съдят. Американците са 2% от населението на земята, а затворниците им са 23% от всичките в света. Така е Карандила, така е! Няма справедливост в САЩ. Виж в Россия, има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
"""""""Едуард Сноудън коментира още, че американските власти не са му дали не уверения, че ще получи справедлив съдебен процес, ако се върне в САЩ."""""""""""""Да не иска да каже, че в Америка няма справедливост?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още