Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Световната банка подготвя страните за влошаване на условията за търговия

Президентът на СБ Джим Йон Ким заяви, че ситуацията в търговията е в дневния ред на всички страни и международни организации

Световната банка подготвя страните за влошаване на условията за търговия

Снимка: Архив Ройтерс

Световната банка работи с Китай и с всички други страни акционери по въпроса за подготовката за влошаване на условията за търговията на световно равнище. Това каза днес пред журналисти президентът на Световната банка (СБ) Джим Йон Ким на пресконференция в рамките на срещите на Международния валутен фонд и СБ на индонезийския остров Бали, съобщава БТА.

Още по темата
Трябва да помислим какво те (Китай) трябва да правят сега, за да се подготвят за влошаване на условията за водене на търговия. Ние сме силно обезпокоени и работим с всички наши страни, за да ги подготвим за вероятно влошаване, посочи президентът на СБ, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че ситуацията в световната търговия е в дневния ред на всички страни и международни организации. Според Джим Йон Ким, ако всички страни се изправят пред търговски ограничения, то темповете на световния икономически растеж неминуемо ще започнат да се забавят.

По-рано генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберту Азеведу предупреди за опасността от евентуална ескалация на напрежението в световната търговия и отрицателното й въздействие върху световната икономика. СТО понижи прогноза за растежа на световната търговия през 2018 година до 3,9 на сто спрямо очакваните преди това 4,4 на сто.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
0
 
1
преди 4 месеца
Участниците в стопанския живот понасят щети от вредното влияние от Централните банки. Централната банка подсигурява възникване на щети.
Сега не се осъществява необходимата защита срещу щетите от Централна банка. При наличие на тази държавна грешка всеки е със съдба на жертва.
Вредното влияние от Централна банка е водещият причинител за актуални щети, ала носител на обществената отговорност за тези щети е изпълнителната власт.
Възможностите са:
Първа: Без защита срещу щетите от Централна банка е с увеличаващи щети.
Втора: Със защита срещу щетите от Централна банка е прекратен водещият причинител за сегашни щети.
За устойчив стопански просперитет е необходима защита срещу щетите от Централна банка.

Още от Други
Пенсионната реформа в Бразилия може да доведе до икономии от 314 млрд. долара за 10 г.