IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка подготвя страните за влошаване на условията за търговия

Президентът на СБ Джим Йон Ким заяви, че ситуацията в търговията е в дневния ред на всички страни и международни организации

11:35 | 11.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Световната банка работи с Китай и с всички други страни акционери по въпроса за подготовката за влошаване на условията за търговията на световно равнище. Това каза днес пред журналисти президентът на Световната банка (СБ) Джим Йон Ким на пресконференция в рамките на срещите на Международния валутен фонд и СБ на индонезийския остров Бали, съобщава БТА.

Трябва да помислим какво те (Китай) трябва да правят сега, за да се подготвят за влошаване на условията за водене на търговия. Ние сме силно обезпокоени и работим с всички наши страни, за да ги подготвим за вероятно влошаване, посочи президентът на СБ, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че ситуацията в световната търговия е в дневния ред на всички страни и международни организации. Според Джим Йон Ким, ако всички страни се изправят пред търговски ограничения, то темповете на световния икономически растеж неминуемо ще започнат да се забавят.

По-рано генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберту Азеведу предупреди за опасността от евентуална ескалация на напрежението в световната търговия и отрицателното й въздействие върху световната икономика. СТО понижи прогноза за растежа на световната търговия през 2018 година до 3,9 на сто спрямо очакваните преди това 4,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 5 години
Участниците в стопанския живот понасят щети от вредното влияние от Централните банки. Централната банка подсигурява възникване на щети.Сега не се осъществява необходимата защита срещу щетите от Централна банка. При наличие на тази държавна грешка всеки е със съдба на жертва.Вредното влияние от Централна банка е водещият причинител за актуални щети, ала носител на обществената отговорност за тези щети е изпълнителната власт.Възможностите са: Първа: Без защита срещу щетите от Централна банка е с увеличаващи щети.Втора: Със защита срещу щетите от Централна банка е прекратен водещият причинител за сегашни щети.За устойчив стопански просперитет е необходима защита срещу щетите от Централна банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още