IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световният дълбоководен добив на петрол ще отбележи нов рекорд през 2019 г.

Сондажните проекти в Бразилия и Мексиканския залив могат да увеличат добива на петрол със 700 хил. барела дневно през тази година

15:30 | 02.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Глобалното дълбоководно производство на петрол се очаква да скочи със 700 хил. барела на ден през тази година спрямо 2018 г., като може да достигне 10,3 млн. барела дневно, благодарение на новите полета, които се разработват в Бразилия и Мексиканския залив, съобщава Oilprice. 

Очаква се към Бразилия и САЩ да се присъединят още Ангола, Норвегия и Нигериа като едни от най-големите производители на петрол чрез дълбочинни морски сондажи.

Относно американската част на Мексиканския залив консултантската компания Wood Mackenzie очаква „историческа година“ като Appomattox и Shell отбелязаха първи добив от юрския резерв в тази зона.

Сондажът в залива ще бъде отбележи своето първо увеличение от четири години насам.

Операторите са редуцирали своите разходи за разработване на дълбочинни сондажи с повече от 50% от 2013 г. насам.

Според анализа на компанията най-конкурентният регион за дълбочинни сондажи е този около Северна и Южна Америка и по-специално морската акваторията на Бразилия, Гвиана и Мексиканския залив.

Индустрията е започнала да увеличва инвестициите в този тип дейност след спада в цените на петрола от края на миналата година, осъзнавайки, че именно офшорните ресурси ще изиграят важна роля при предвиждания ръст в търсенето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още