IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет подкрепя Израел за продажбата на облигации

Предстои среща на милиардера с инвеститори от САЩ, Канада, Мексико и Бразилия, които имат интерес да придобият облигации на страната

13:54 | 13.06.17 г.
<p>
	<em>Уорън Бъфет. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Уорън Бъфет. Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет ще посети Ню Йорк тази седмица, за да окаже подкрепа на Израел за продажбата на държавни облигации, съобщава агенцията поемател, цитирана от Ройтерс.

Development Corporation for Israel, която е поемател на емисията облигации в САЩ и е по-известна като Israel Bonds, информира, че Бъфет ще проведе в четвъртък частна среща с инвеститори от САЩ, Канада, Мексико и Бразилия, всеки от които имат интерес да придобият облигации на стойност между 1 млн. и 5 млн. долара.

При подобна среща през ноември в Омаха, Небраска, където е базирана корпорацията на Бъфет Berkshire Hathaway Inc, бяха привлечени над 60 млн. долара. От събитието в Ню Йорк се очаква да бъдат набрани още 140 млн. долара.

Срещата предвижда и обяд с Лари Силвърстайн, който е съосновател на Silverstein Properties и изгражда One World Trade Center в Манхатън на мястото на сринатите при терористичния атентат от 11 септември 2001 г. кули близнаци на Световния търговски център.

Самият Бъфет притежава израелски облигации за 5 млн. долара в личния си портфейл, казват от Israel Bonds.

"Покупката на израелски облигации е стабилна инвестиция и заслужено признание за една забележителна страна", казва Бъфет в изявление, разпространено от Israel Bonds.

Berkshire е собственик на израелския производител на инструменти Iscar от 2006 г., когато плати 4 млрд. долара за дял от 80% от компанията. Останалите акции групата придоби през 2013 г. за 2,05 млрд. долара.

Конгломератът на Бъфет, който включва над 90 компании, също притежава израелски облигации, след като придоби застрахователя Guard Insurance през 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още