IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Установените заразени с новия коронавирус в света вече са над 16 млн. души

Великобритания въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от Испания

12:22 | 26.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Броят на регистрираните случаи на заразяване с новия коронавирус в света надхвърли днес 16 млн. души. Това обяви американският университет „Джонс Хопкинс”, който води статистика на базата на предоставена информация от международните организации, федерални и местни власти.

По данни на университета заразените с коронавирус са 16 046 986, от които 644 582 са починали. Повечето от регистрираните инфекции са в САЩ (4 178 021), следвани от Бразилия (2 394 513) и Индия (1 385 635), съобщава БГНЕС.

Северна Корея обяви първи случай на коронавирус и постави под строга карантина град близо до границата си с Южна Корея.

Междувременно съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс съобщи, че SK Bioscience, южнокорейската фармацевтична компания, която той подкрепя, може да произведе 200 милиона набора за ваксина срещу коронавирус до следващия юни, предава Bloomberg.

Светът е в надпревара за разработване на ваксина срещу коронавируса, който доведе до глобален икономически срив.

Великобритания днес обяви, че Испания отпада от списъка с безопасни дестинации и страната въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от южноевропейската държава. Властите на Острова съветват да не се предприемат неналожителни пътувания до Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още