IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин почете паметта на покойния Джордж Буш-старши

Руският премиер Дмитрий Медведев също изпрати съболезнователна телеграма до сина на бившия президент, който почина в петък вечерта

16:45 | 01.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин поднесе съболезнованията си по повод кончината на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши в писмо, адресирано до неговия син и също бивш президент на САЩ Джордж Буш-младши. 

Обръщайки се към него по име, Путин пише: "Скъпи Джордж, приеми дълбоките ми съболезнования по повод кончината на твоя баща".

Руският президент посочи, че Буш-старши е служил вярно на родината си - "с оръжие в ръка през годините на войната и на високи държавни постове в мирно време".

Той похвали покойния американски президент за проявената "политическа мъдрост" и стремеж да взема "балансирани решения в най-сложните ситуации". Путин анпомни, че Джордж Буш-старши е направил много за укрепването на руско-американското сътрудничество в сферата на международната сигурност.

Руският премиер Дмитрий Медведев изпрати съболезнователна телеграма до Буш-младши, в която се обръща към него на "ти".

В писмото си руският премиер изрази съболезнованията си, като добави, че Буш-старши се е ползвал със "заслужен авторитет и уважение по света" и е имал "голям личен принос" за установяването на приятелски отношения между Москва и Вашингтон. Освен това този "изключителен човек проявяваше неподправен интерес към нашата страна, история и култура", подчерта Медведев.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още