Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

АБВ: Българската енергетика се намира във фаза на разпад

Липсва енергийна стратегия, като в същото време от „Булгартрансгаз“ не посочват защо е поскъпнал толкова „Балкански поток“, посочва Любомира Ганчева

АБВ: Българската енергетика се намира във фаза на разпад

Снимка: ПП АБВ

Престъпен е начинът, по който се управлява сектор „Енергетика“, заяви пред медиите заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева и добави, че е крайно време е тези, които управляват сектора, да си дават сметка, че енергетиката е системно ограбвана, тя се намира във фаза на разпад и нищо не може да спре този процес. 

Още по темата

„Явно те си дават сметка, че тяхното време наближава, защото все още енергийната стратегия на България за 2021 година я няма, няма планове за българската енергетика… Ако караме по начина, по който се случва в момента, отговорът клони по-скоро към „не“, изтъкна Ганчева.

Тя коментира, че ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД оценява добре собствената си дейност, но удобно забравя да даде отговор на въпросите, които от АБВ им бяха зададени през декември 2019 година, един от които е свързан с развитието по строежа на „Балкански поток“.

„Забравят да отговорят и на въпроса защо строежът на един газопровод, за който АБВ  сигнализира прокуратурата, за две години се увеличава с 10 млн. лв., които ще платим всички ние през нашите данъци. В неделя рано сутрин на популярен сайт, който се занимава с енергетика, беше публикуван отчет за дейността и хвалби и прекрасни оценки - ръст на приходите за първото шестмесечие за отчета на дейността на „Булгартрансгаз“, който все още не е публикуван нито на сайта на компанията, нито на сайта на държавната компания-майка - Български енергиен холдинг (БЕХ). Тук е моментът да попитаме този пиар освен, че явно бърка неделята, в която трябва да публикува информацията, дава ли си сметка по какъв начин се представя управлението на „Булгартрансгаз“ и начинът, по който те комуникират техните успехи. Това е еманация на управлението на енергетиката: непоследователно, без експертиза, като се прикриват истините и фактите“, коментира още Ганчева.

Тя подчерта необходимостта от отговори и за аварията на „Балкански поток“ и изрази съмнение, че подобен случай може да се повтори.

„„Булгартрансгаз“ не отговарят какво се случва със строежа на газопреносната мрежа край Стара Загора. За 11 месеца те нямат предаден 1 километър завършена газопреносна мрежа. Ние всички плащаме цената на тяхната некадърност, нехайност и лошо управление“, изтъкна още зам.-председателят на АБВ.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Проблем с изравнителните сметки - само при "Топлофикация София"