IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азербайджанската SOCAR проявява интерес към българския петролен пазар

Проектът е дългосрочен, заяви регионалният директор за Балканите Мурад Хайдаров

10:20 | 21.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МЕ</em></p>

Снимка: МЕ

Азербайджанската петролна компания SOCAR е проявила интерес към българския пазар на петролни продукти, каза пред журналисти нейният регионален директор за Балканите Мурад Хайдаров, цитиран от частната азербайджанска информационна агенция "Тренд". 

Той отбеляза, че в момента компанията води преговори за възможностите да се възползва от българския пазар на газ и петролни продукти.

"Водят се такива преговори. Мислим, че пазарът е много обещаващ. От гледна точка на България това засяга и диверсификацията на доставките на петролни продукти. Това обаче е дългосрочен проект. Въпросът ще бъде обсъден на предстоящата среща на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия в Баку", каза Хайдаров, цитиран от БТА.

Четвъртото заседание на междуправителствената комисия за търговско, икономическо, и научно-техническо сътрудничество ще се проведе в края на септември в Баку.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още