Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

БЕХ изплаща 2/3 от глобата на ЕК чрез банкова гаранция от холандската ИНГ Банк

Предстоят преговори между енергийната компания и банката във връзка с уточняване на клаузите по договора

БЕХ изплаща 2/3 от глобата на ЕК чрез банкова гаранция от холандската ИНГ Банк

Снимка: Ройтерс

„Български енергиен холдинг“ ЕАД е избрал българското подразделение на холандския кредитро ИНГ Банк Н.В. за изпълнител за издаване на банкова гаранция, обезпечаваща задължението за изплащане на две трети от глобата, която Европейската комисия (ЕК) наложи на българското държавно дружество заради възпрепятстване на достъпа до газопреносната мрежа на България, съобщава компанията на своя сайт. 

Още по темата

„На 8-и март 2019 г. в резултат на проведена процедура за избор на кредитна институция за издаване на банкова гаранция, обезпечаваща задължението за плащане на 2/3 от имуществената санкция, наложена от Европейската комисия на БЕХ Група по Дело АТ.39849 БЕХ-газ, ИНГ Банк Н.В. – клон София е избрана за изпълнител“, се посочва в съобщението.

Според дружеството банката ще предостави банкова гаранция за обезпечаване задълженията на БЕХ и дъщерното му дружество „Булгаргаз“ ЕАД по наложената глоба.

Предстоят преговори между енергийната компания и ИНГ Банк Н.В. – клон София във връзка с уточняване на клаузите на договора за издаване на банкова гаранция, споделят от БЕХ.

Investor припомня, че през изминалата седмица от ЕК заявиха, че компанията трябва да плати глобата въпреки облажването, което тя внесе в Съда на ЕС.

 

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала