IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов е обнадежден за газовия хъб "Балкан"

Проектът върви "прекрасно" и ще бъде реализиран, увери премиерът Бойко Борисов в Народното събрание

14:07 | 14.07.17 г. 1
<p>
	Схема на газовия хъб. <em>Графика: Министерски съвет</em></p>

Схема на газовия хъб. Графика: Министерски съвет

"Много по-спокоен съм за газовия хъб", заяви от парламентарната трибуна днес премиерът Бойко Борисов. Той участва в дебатите за бъдещето на ЕС, но сподели в своето обръщение пред народните представители , че "нещата с газовия хъб "Балкан" вървят прекрасно" и посочи, че той ще бъде реализиран.

"Европа твърдо стои зад нашия хъб", каза още Бойко Борисов в парламента.

По-рано днес премиерът е обсъдил проекта с директора на дирекцията "Вътрешен енергиен пазар"  Клаус-Дитер Бордхардт. От краткото съобщение на правителствената пресслужба става ясно, че Борисов е отбелязал приоритета на страната да запази ролята си на транзитен център в региона.

Ключова за това е реализацията на газовия хъб "Балкан". Той ще допринесе и за диверсификацията на източниците и маршрутите на газ в България и в Югоизточна Европа.

В разговорите в Министерския съвет тази сутрин са участвали още и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийният министър Теменужка Петкова.

В четвъртък изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов анонсира, че до две седмици ще бъде стартирана процедурата за предпроектните проучвания за газовия хъб. Така до края на годината страната трябва да има анализи за икономическата целесъобразност на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
крас
преди 6 години
Името на ХЪБА е ясно - БАЛКАН НЕ Е ЯСЕН САМО АДРЕСА МУ - точката която ще разпределя газовите потоци. Всъшност откъде ще идват те и накъде ще отиват?КОЙ ДА ТИ КАЖЕ?Ворисов ли?И той не знае какво са се разбарли / ако изобща са се разбирали/ руснаците и американците за доставките на газ .За Руснаците , ние с ниското потребление на газ изобщо не сме интересен пазар. ИНТЕРЕСЕН ПАЗАР ЗА ТЯХ СА ЯПОНИЯ И КИТАЙ!Нас кучетата ни яли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още