IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов и Тръмп обсъдиха енергийната диверсификация

Тръмп очаква да обсъди възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество в личен разговор с Борисов, според Министерския съвет

18:20 | 16.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

В телефонен разговор премиерът в оставка Бойко Борисов и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп са обсъдили развитието на партньорството между двете държави, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

На фокус са били усилията, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета.

Борисов е запознал Доналд Тръмп с макроикономическите показатели на България – висок икономически растеж, ниски данъци и нисък външен дълг. Това правят страната едно от най-сигурните места за инвестиции в региона, изтъкнал е българският премиер.

Доналд Тръмп очаква да обсъди възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество в личен разговор с Бойко Борисов, подчертават от Министерския съвет.

„На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят“, казал е Борисов на Тръмп, който ще стъпи в длъжност на 20 януари 2017 г.

Неговото изявление е свързано с българската позиция, че за нормализиране на обстановката в света след мигранстската криза е необходимо да бъдат прекратени военните конфликти и лидерите на най-големите държави играят важна роля в този процес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още