Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

„Булгаргаз“ предлага на КЕВР да понижи цената на газа с още над 6% за май

В парично изражение предложеното намаление е в размер на 1,68 лв за мегаватчас

„Булгаргаз“ предлага на КЕВР да понижи цената на газа с още над 6% за май

Снимка: Pixabay

Българското държавно енергийно дружество „Булгаргаз“ ЕАД от групата на „Български енергиен холдин“ ЕАД предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да намали с още 6,67% цената на природния газ за май 2020 г. до 23,52 лв за мегаватчас (като тук не се включват таксите за достъп, пренос, акцизи и ДДС), съобщават от компанията на своя сайт

Още по темата

Предложението се отнася за крайните снабдители на природен газ и на лица, на които им е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Преобразувано в левове, предложеното намаление е в размер на 1,68 лв за мегаватчас.

В началото на април енергийният регулатор понижи цената на топлинната енергия средно за страната с 21,84%, позовавайки се на предоговорените ценови отношения между „Булгаргаз“ и „Газпром експорт“.

За потребителите в София цената на топлинната енергия се намалява с 26,47 %, във Враца – с 22,52%, в Пловдив - с 12,11%, в Плевен - с 15,65%, в Бургас – с 17,30%, във Варна – с 8,27%. Във Велико Търново потребителите ще заплащат с 17,54% по-ниска цена на топлинни услуги, а в Разград – с 16,88%.

Сега, ако КЕВР одобри новата по-ниска цена, тя би трябвало отново да намали и цената на парното, което се случва, когато газът промени цената си с над 5%.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" отчитат срив на продажбите на БНЕБ