IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булгартрансгаз“ възобновява търга за разширение на газовата връзка до Сърбия

Енергийното дружество определя и нов срок за подаване на оферти - 6 март

12:44 | 28.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Държавната енергийна компания „Булгартрансгаз“ ЕАД възобновява търга за избор на изпълнител на доставката на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура на страната - връзката до Сърбия, която ще се свърже с "Турски поток", съобщава дружеството в своя сайт. 

Процедурата беше спряна поради подадена жалба и постъпило във връзка с нея искане за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“ от страна на „Атоменергоремонт“, която впоследствие оттегли жалбата.

С определение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалбата бе оставена без разглеждане, прекрати се образуваното производство, а искането за спиране на процедурата бе оставено без разглеждане.

Определението на КЗК не е обжалвано и съответно същото е влязло в сила, уточниха от „Булгартрансгаз“.

Определен е и нов срок за подаване на оферти – 6 март 17:00 ч., като ден по-късно ще бъде организирано заседание за отваряне на офертите, допълват от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още