IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири фирми искат подробности около обвиненията на КЗК за петролен картел

Само OMV и Shell не са поискали разкриване на защитена информация по казуса

13:08 | 11.11.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Четири от шестте фирми, уличени от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в незаконни договорки на пазара на горива, са поискали удължаване на срока за възражения, позовавайка си не на т.нар. „процедура по разкриване на защитени тайни“.

Това съобщи председателят на Комисията Юлия Ненкова пред БНР. Тя уточни, че в определението, което регулаторът направи за извършеното нарушение на правилата за конкуренция, има защитена информация – това е кореспондецията между фирмите.

На този етап тази информация не е известна на обвинените в картела „Лукойл България“, „Петрол“, „НИС Петрол“, „Еко България“, OMV България и Shell България. От думите на Ненкова става ясно, че само OMV и Shell не са поискали разкриването на тази защитена информация.

По закон обвинените в нарушение от КЗК имат право на достъп до тази информация, но трябва да подадат официално заявление за това.

„По принцип винаги разкриваме такава информация, защото това им дава право на защита“, коментира Юлия Ненкова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още