Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

ЧЕЗ получи две отличия на Годишните награди за отговорен бизнес 2020

Компанията грабна първото място в категорията "Инвеститор в знанието"

ЧЕЗ получи две отличия на Годишните награди за отговорен бизнес 2020

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков връчва отличието за „Инвеститор в знанието“ на Ралица Янева, ръководител отдел „Развитие на човешките ресурси“, ЧЕЗ България. Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ спечели първо място в категорията „Инвеститор в знанието“ и трето място в новоучредената категория „Многообразие на работното място“ на Годишните награди за отговорен бизнес 2020. Те бяха раздадени от Българския форум на бизнес лидерите на официална церемония на 10 юни.

Авторитетният конкурс има за цел да отличи добрите примери в областта на социалната отговорност и устойчивото развитие.

Призът „Инвеститор в знанието“ бе връчен на ЧЕЗ България за проекта „Енергия за бъдещето“. Чрез него компанията подготвя и развива млади специалисти в сферата на енергетиката, работи за адаптиране на образованието съобразно нуждите на бизнеса и прилага дългосрочна политика за професионално и личностно развитие на ученици и студенти.

В контекста на бързото развитие на технологиите и пандемията през 2020 г. фокусът на проекта се насочи към дигиталната трансформация. Беше разработен уникален за България образователен сайт за кариерно ориентиране в енергетиката, създаден бе информационен бюлетин и бяха въведени дигитални уроци и практики.

„Благодаря на журито за високата оценка, но най-вече благодаря на всички колеги и целия екип, които продължиха да изпълняват плановете и да работят всеотдайно въпреки извънредните условия през 2020 г. Всяка криза е и възможност, когато има устойчива кауза, иновативно мислене и професионален подход. Това е нашата формула за успех“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Наградата „Многообразие на работното място“ се присъжда за първи път от Българския форум на бизнес лидерите за високи постижения при въвеждане и прилагане на ценностите на равенството и приобщаването на работното място. ЧЕЗ е една от първите десет компании, които през 2020 г. подписаха Хартата на многообразието. Нейната цел е насърчаване на многообразието и равенството и споделяне на добрите практики между компаниите.

Министърът на икономиката Кирил Петков връчва наградата „Многообразие на работното място“ на Десислава Бориславова, ръководител направление „Връзки с обществеността“, ЧЕЗ България

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Енергетика
Търсят се алтернативни решения за производствата на американските централи