Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

ЧЕЗ Трейд снабдява със зелена енергия дружествата на КВС Груп

По този начин финансовата група успява да постигне екологичните си цели за територията на България

ЧЕЗ Трейд снабдява със зелена енергия дружествата на КВС Груп

Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ Трейд България” ЕАД продава зелена енергия на българските дружества на KBC Груп, съобщава компанията, която е част от ЧЕЗ Груп. 

Още по темата

През 2018 г. „Обединена българска банка“ АД (ОББ) и „ДЗИ - Общо застраховане“ ЕАД и „ДЗИ - Животозастраховане“ ЕАД, влизащи в състава на КВС Груп, прибавиха още една мярка, чрез която да усъвършенстват системата си за управление на околната среда, а именно закупуването на зелена енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници. Благодарение на целенасоченото прилагане на тази политика досега групата ще допринесе за намаляване на екологичния отпечатък от ежедневната си дейност, равняващ се на 8 500 тона по-малко емисии на въглероден диоксид.

„Все повече компании се обръщат към нас да им доставяме зелена енергия, осъзнавайки своя дълг към опазването на околната среда. Това е доказателство за етапа на зрялост на българския бизнес. Ние в ЧЕЗ Трейд с готовност им съдействаме да постигат корпоративните цели“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на търговеца на електроенергия.

ЧЕЗ Трейд България е 100% дъщерно дружество на ЧЕЗ, а. с. и част от ЧЕЗ Груп, водеща интегрирана енергийна компания, част от топ 10 енергийни фирми в Европа. В България компанията е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.

От друга страна изпълнителният директор „Финанси“ в ОББ Кристоф де Мил заяви, че KBC Груп подпомага своите клиенти с редица механизми, чрез които създава възможности за намаляване на енергийното им потребление.

„В наше лице те намират пълноценен партньор, който работи с тях не само оперативно, но и по отношение на тактически подход и стратегия, така че, заедно да носим положително влияние върху нашата среда и обществата, в които се развиваме. Съвсем естествено е и самите ние да засвидетелстваме нашия собствен ангажимент към околната среда като закупуваме зелена енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници.“, коментира Де Мил.

„За нас е важно не само да бъдем отговорни и надеждни финансови компании, но и да бъдем отговорни корпоративни граждани. Партньорството с ЧЕЗ Трейд подкрепя нашето екологично поведение и гарантира зелено захранване при ежедневни операции“, заяви Борис Паличев, изпълнителен директор „Финанси“ и „Риск“ на ДЗИ.

Сред компаниите, които тази година получиха сертификати от от ЧЕЗ Трейд, са най-големият дилър на автомобили с марка Toyota ТМ Ауто ЕООД, ПроКредит Банк България ЕАД, русенската печатница Дунав прес, който е водещ производител на картонени опаковки в България.

Сертификатите на ЧЕЗ Трейд сe основават на европейски и български гаранции за произход, издавани от European Energy Certificate System (EECS) и българската Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). Те декларират, че 100% от енергията, която използват техните клиенти, е произведена от ВЕИ.

Междувремено от ПроКредит Банк посочват, че след сътрудничеството с ЧЕЗ банката е намалила екологичния си отпечатък през първата половина на годината с 318 тона. Това са емисиите от изминаването с дизелов автомобил на около 2,5 млн. километра.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала