Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Газово разширение и развитие в България" ще строи газопровода до Сърбия

Класираният на първо място "Консорциум Аркаб" - Саудитска Арабия не е подал документи в законовия срок, посочват от „Булгартрансгаз“

"Газово разширение и развитие в България" ще строи газопровода до Сърбия

Снимка: Ройтерс

Българското държавно енергийно дружество "Булгартрансгаз" ЕАД избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия, съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на фирмата Владимир Малинов. Това е консорциумът "Газово разширение и развитие в България", в който влизат три компании - от Италия, Германия и Люксембург, който първоначално беше класиран на второ място в процедурата на обществената поръчка , съобщи Малинов. Цената на проекта ще е 1 102 197 333,19 евро без ДДС, каза той.

В избрания изпълнител няма участник или подизпълнител - българска фирма, каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз". 

Още по темата

Класираният на първо място "Консорциум Аркаб" - Саудитска Арабия не е подал документи в нито в законовия срок, нито в поисканото от него удължаване на срока, посочи Малинов. От 30 нужни документа фирмата е представила само четири, допълни той.

Избраният сега изпълнител първоначално е дал висока цена за изпълнението на проекта, но на 17 май, е обявил, че е готов да намали офертата си с 31,5 на сто и така тя става макар и с малко - по-ниска от тази на Аркаб, каза Малинов.

Малинов очаква договора да бъде подписан максимално бързо. По закон това може да стане и след десет дни, ако няма обжалвания и други процедурни пречки, посочи той. Работата по проекта ще продължи 615 дни, като първите 308 километра от трасето от общо 475 километра, трябва да са готови за 250 календарни дни.

/БТА/

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (15)

   1| 2    
2
 
2
 
15
zelka007 до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
ееее... копирах името на пумпянский дмитрий александрович и се бъгна от някаква буква целият коментар нататък ...
2
 
2
 
14
zelka007 до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
:)))

пушенето вреди на вашето здраве , така казват , не пуша от 15 години ... и аз имах няколко зипо , ама ги подарих ...
----------------
Това, че огромни руски компании са в състояние да замислят и осъществяват огромни, стратегически проекти и с това са интересни на други огромни световни компании като партньори и тези партньорства са факт навсякъде ...
----------------
мненията ни съвпадат ... нямам какво да добавя или извадя от това изречение ...

а фактите са :

1. месец преди да обявят в БГ конкурс за строителство , в рассия пишат , че Пумпя
5
 
4
 
13
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 година
Вервай в каквото си искаш, но за да се изтъпаниш тук и да внушаваш, че "Бонати", която строи ТАР и Макс Щрайхел са компании от руския ъндърграунд, които покриват родни схеми и работят за Ковачки и други местни мишоци, е толкова тъпо, че е чак вдлъбнато! Това, че огромни руски компании са в състояние да замислят и осъществяват огромни, стратегически проекти и с това са интересни на други огромни световни компании като партньори и тези партньорства са факт навсякъде, може да те побърква от яд, но не ти дава право да внушаваш измислици с тон на следовател. А когато и без това малкият ти мозък е фрагментиран от русофобски къси съединения в мисловните вериги, започваш да търсиш под вола теле, за да ти излезат предварителните тезиси. Тръгваш от една предварително конституирана тъпня и след много четене и писане пак до нея стигаш - като морско свинче в карусел - въртиш като луд, щот немаш нищо по-свестно за правене...
4
 
5
 
12
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 година
Хаха... Боншанс, инспектор Тюхчев! Или инспектор Дюдю...? :lol:
Ти очевадно имаш бол свободно време да четеш из нета и да селектираш фейклясалите си информационни амброзии, станали вече твоя запазена марка като зелев сок.
И последно, щото аз не намерих време нито да ти прочета еръпциите, нито да се ровя в линковете ти, та - какво показва твоето виртуозно разследване - кои са компаниите в консорциума, който (за сега) е посочен за изпълнител в статията по-горе? Можеш да посочиш верния отговор от трите по-долу:

1. Български фирми на родни мошеници, според първоизходилия се в коментар #1 ***.
2. Руски компании, посочени от руската преса и надлежно разследвани и изобличени от теб.
3. Консорциум между италианската "Бонати" и немската "Макс Щрайхел" плюс люксембургската "Комплишънс Дивелъпмънт", която със сигурност ще достави тръбите от руската ТМК. Това последното беше категорично изискване на Газпром - тръбите да се доставят от ТМК, за да няма изненади с разни санкции-манкции и номера от западни партньори.

Айде, сега - посочи верният отговор, после оди да четеш каквото искаш, или бегай да удариш един вкиснат зелев сок, за да те стимулира да продължаваш и занапред с още по-голямя енергия да ровиш в нета и да компилираш многословните си фейкляци, щот очевадно твоите и на групата ви инфопартенки си имат бол фенове - явно инвесторският дух сред младите българи има нужда от твоите и на стокракуса информационни фъшкии, съдейки по одобрението... Видно е, че ти редовно пасеш на полето на колективното съзнание. Колективното съзнание е нещото, в което най-добре вирее и масовата тъпота. Затова и масите винаги са яздени, стригани и е бани - щот рупат информацията както кравите - като фураж. Не е важно качеството, а обемът да е голем и после да отделят огромни количества метан... ;) :lol:

И последно - аз не "се паля за газта" - даже запалка на газ нямам. Ползвам Зипо. Паля се и се дразня от тъ пашки коментари, тенденциозно фффалшива информация и опити на *** като тебе и другите двама, сефтосали темата по-долу, да се опитват да "информират" и манипулират публиката с откровени фалшификати.
Даже апелирам към четящите тук хора, които се занимават с пари или някакъв бизнес, където числата и фактите са важни, да подкрепят усилията ми да се посочват и разобличават тролещи манипулатори и обикновени безделници, забавляващи се с писане на глупости - поне в този сайт...
1
 
5
 
11
zelka007 до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
не те разбирам винаги , що се палиш толкова за газтъ :)))

бъди по-сериозен , дир-а не е на нивото на инвестора ... знаеме кой са собствениците , кой държи акциите , даже жан виденов работеше там :))) ... ето ти първото съобщение от изворчето дето се казва , дата 26 февруаи 2019 :))) , внимаваш ли с датите , щото се палиш нещо по темата ми се чини :))) и не само , заглавията чети , ЗАГЛАВИЯТА ...

https://www.rbc.ru/business/26/02/2019/5c73c1b09a7947f741d871d3

тъй , след това пак от изворчето , следиш ли пак датите ? ... 25 март 2019

https://eadaily.com/ru/news/2019/03/25/zatyanuli-za-tureckiy-potok-v-bolgarii-boryutsya-tri-konsorciuma

... кратко разочарование от арабите и ниската цена ...

но , на помощ идва АД Атомремонтстрой , който обжалва търгът :))) . чудно фирма на ковачки обжалва :))) пък него цацаров го държи в шах с един куп разследвания за измами , пък ние си знаем кой назначи цацата ...

и пак , следи датите !!! и в материала специално се благодари на АД Атомремонтстрой че спира строителството на конкуренцията и тя няма да може да се включи в срока :))) ... чети баце чети внимателно ... 1 април 2019

https://eadaily.com/ru/news/2019/04/01/araby-obeshchayut-postroit-tureckiy-potok-v-bolgarii-k-dekabryu

и стигаме до решението на арабите да не дадат исканите документи от булгартранзгаз , в следствие на което ги дисквалифицират , съответно печели следващия по цена , щото третия , дето участва за цвят е дал двойно по-висока цена ... и стигаме до политически по-добре звучащото заглавие вече , с дата 28 май 2019 :

https://eadaily.com/ru/news/2019/05/28/prodolzhenie-tureckogo-potokav-bolgarii-postroit-konsorcium-s-uchastiem-tmk

щото тръмп нещо гласи санкции налево и надесно за газопроводи , пък ТМК е международна компания и има сериозен бизнес , о чудо , и в УСА-то , даже R&D офис в хюстън :))) .... мда гаден малък свят да го е***а ...

са , да верваме ли на "свободните руски медии" дето вика трола АББА , или да не верваме . тия са тежката артилерия в рассия , политически и бизнес анализи , информация от "госудрствени" източници ... :))) ... да им верваме или да не им верваме , а Mavi ?!? или да четем дир-а ?

Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала