IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха изпълнител на поръчка за строителен надзор на интерконектора с Гърция

Общата цена за изпълнение на дейностите по строителен надзор на интерконектора е 766 000 лв без ДДС

15:45 | 24.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ финализира обществената поръчка за избор на консултант за осъществяване на строителен надзор с предмет „Строеж на „Междусистемна газова връзка Гърция-България“, съобщава дружеството в публикация на своя сайт. 

В срока за подаване на оферти бяха подадени общо три оферти на участници, като прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 300 000 лв без ДДС.

Строителният надзор ще бъде осъществяван от обединението ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", състоящо се от три юридически лица – „ЕКОИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, "БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД и "КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ" АД.

Изборът на изпълнител по тази процедура е осъществен на база на критерия най-добро съотношение между качество и цена.

Общата цена за изпълнение на дейностите по строителен надзор на интерконектора, предложена от спечелилия участник ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", е 766 000 лв без ДДС.

„Финализирането на тази процедура е важен успех за проекта, тъй като търгът за изпълнител на надзора е един от ключовите за обезпечаване управлението на строителството по възможно най-професионалния и ефективен начин“, заявиха изпълнителните директори на „Ай Си Джи Би“ Теодора Георгиева и Константинос Караянакос.

Обществената поръчка за избор на консултант за строителен надзор е един от основните търгове, свързани с изграждането на междусистемната връзка.

Заедно с изпълнителите на дейностите по проектиране, доставка и строителство, доставка на тръби и инженер-консултанта за проекта, изпълнителят за дейностите по упражняване на строителен надзор е един от ключовите участници в строителния процес и задължителен съгласно Закона за устройство на територията за законосъобразно започване и провеждане на строителните работи на територията на България.

Консултантът ще извършва дейностите по строителния надзор в съответствие с Техническото задание към процедурата и Закона за устройство на територията, като ще следи за спазване на основните изисквания към строежите и действащото законодателство на територията на България, се посочва още в съобщението.

Извън обхвата на консултанта остава управлението на проекта и инвеститорски контрол, които са обект на услугите на инженер-консултанта на територията на страната ни и на Гърция, процедурата за избора на който също успешно приключи в края на март и за която беше избран за изпълнител консорциум „ТИБЕИ“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още