Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Как ще работи втората борса за търговия на газ в България?

Търговията е обезпечена с една от най-големите европейски банки, твърди Тома Томов

Как ще работи втората борса за търговия на газ в България?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В по-ниско ликвиден пазар в сравнение с други държави в Европа и в условия на конкуренция втората борса за търговия на газ в България ще се опитва да бъде максимално гъвкава, за да предложи добри условия за бъдещи си членове. Това сподели пред Bloomberg TV Bulgaria Тома Томов от Българската енергийна търговска платформа (БЕТП).

„Стремим се да актуализираме продуктите и начина на търговия и времето, в което може да бъде търгуван даден продукт. Съответно и да предоставяме максимално прозрачна информация какво се е случило на пазара“, каза гостът. 

Още по темата

По думите на Тома Томов БЕТП поддържат добри отношения както със съседни наши пазари, така и с държавните институции, тъй като дейността на борсата е лицензионна и отговарят пред Държавната комисия по водно и енергийно регулиране.

Търговията е обезпечена с една от най-големите европейски банки. Към софтуера има специален модул, който контролира да се явяват реалистични поръчки на пазара и да са финансово обезпечени спрямо правилата на борсата. Имат и допълнителен инструмент за мениджмънт на кредитния риск, който може да бъде приложен от търговците.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Васко Начев: Светът е в състояние на "газова война"