Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

КЕВР и енергийното министерство проверяват пернишкия ТЕЦ заради скъсаната дига

Експертните екипи ще проверят техническото състояние и експлоатацията на съоръженията, както и спазването на издадените лицензии за производство на енергия

КЕВР и енергийното министерство проверяват пернишкия ТЕЦ заради скъсаната дига

Снимка: БГНЕС

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) стартират извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“ АД.

Инцидент преди няколко дни със скъсана стена на шламохранилището  на комплекса остави жителите на града без топлоподаване. 

Още по темата

Заповедта на енергийния министър Теменужка Петкова регламентира да бъде проверено техническото състояние и експлоатацията на трети парогенератор и спомагателните съоръжения към него, както и газовото стопанство на дружеството. Резултатите от проверката трябва да са готови до 15 май.

Назначената със заповед на председателя на КЕВР Иван Иванов работна група ще провери дали се спазват издадените лицензи за производство на топлинна и електроенергия и за пренос на топлинна енергия. Резултатите от това трябва да станат известни до края на този месец.

Investor припомня, че на 7 май се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Няколко блока в пернишкия квартал “Калкас“ бяха евакуирани заради тежката авария.  Впоследствие бе решено на „Топлофикация-Перник“ АД да работи на природен газ.

Проверката на институциите цели възникналият проблем да бъде отстранен в най-кратки срокове, така че топлоподаването в град Перник да се възстанови. 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Юлиан Попов: Енергийната трансформация дава много възможности