Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

КЕВР предлага понижение на цената на топлинната енергия в диапазона 8-25%

Най-силно поевтинява парното в София, а най-слабо - във Варна - с едва 7,%

КЕВР предлага понижение на цената на топлинната енергия в диапазона 8-25%

Снимка: Pixabay

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,% от 1 април Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага да се понижат цените на топлинната енергия в страната според населеното място в диапазон от 8 до 25% от същата дата, съобщава Нова ТВ. 

Още по темата

В сградата на енергийния регулатор днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика". Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР, информира БТА.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по Skype, посочи, че не възразява относно предложението на КЕВР цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4 на сто.

В същото време Михаил Ковачев, изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", сподели, че също няма забележки срещу предложеното понижение на цената в размер на 16%.

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%, в Пловдив - с 14,8 на сто, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8 на сто, във Враца - с 21,3 на сто, във Велико Търново- с 16,6%, в Разград - с 16 на сто.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала