Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

КЕВР прие проект относно правилата за измерване на количеството електроенергия

На 22 март ще се проведе обществено обсъждане с всички заинтересовани страни

КЕВР прие проект относно правилата за измерване на количеството електроенергия

Снимка: Комисия за енергийно и водно регулиране

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е одобрила доклад на работната група относно проект на Правила за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ), съобщава енергийният държавен регулатор в своя сайт. 

Още по темата

Изготвянето на цялостен нов проект на ПИКЕЕ е в резултат на окончателното решение на Върховния административен съд от 08.11.2018 г., с което са отменени редица текстове от Правилата, приети от Комисията през 2013 г., поради допуснато нарушение на административнопроизводствените правила при приемането им, поясняват от КЕВР.

Комисията добавя, че с приемането на новите правила се преодолява сегашната липса на подзаконова нормативна уредба, регламентираща принципите на измерване, начините и местата за измерване, условията и реда за тяхното обслужване, включително реда и начините за преизчисляване на количеството електрическа енергия при установяване на неизмерена, неправилно и/или неточно измерена електрическа енергия, се посочва в доклада на работната група.

Предложеният проект на ПИКЕЕ регламентира също реда и начина за обслужване на средствата за търговско измерване, създаването, поддържането и достъпа до регистрираните от тези средства база данни, подчертават от КЕВР.

В тази връзка на 22 март ще се проведе обществено обсъждане с всички заинтересовани страни по смисъла на Закона за енергетиката.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Собственици на фотоволтаици винят институции, че облагодетелстват ветропарк