Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Клиентите на EVN са потребили общо 131 805 MWh енергия през коледните празници

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през посочените дни е регистриран на 24 декември 2020 г., когато е бил 1491 MW, посочват от дружеството

Клиентите на EVN са потребили общо 131 805 MWh енергия през коледните празници

Снимка: Investor Media Group

Оперативните данни на електроразпределителното дружество EVN България показват, че в периода 24 декември – 28 декември 2020 г. клиентите на дружеството са консумирали общо 131 805 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези данни са близки до стойностите за същия период на 2019 г., когато клиентите на EVN са консумирани 134 219 MWh, информират от дружеството в прессъобщение. 

Още по темата

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през посочените дни е регистриран на 24 декември 2020 г., когато е бил 1 491 MW (мегавата). Върховият товар за същия период на 2019 г. е регистриран на 28 декември 2019 г. и е бил 1497 MW.

От EVN изтъкват, че посочените диспечерски данни не могат да се отнесат автоматично към всеки отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Компанията информира отново, че през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори: индивидуален режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство; използва ли се в имота електроенергия за отопление; външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%; брой помещения в жилището, които се отопляват; състояние на жилищната сграда/имот - налице ли са енергийноефективни мерки; вид и брой на използваните електроуреди и техният клас на енергийна ефективност.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
БЕХ можел да изпадне във финансов колапс заради смяната на ръководството