Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

КНСБ: Компенсациите за газа да бъдат за преките клиенти на „Булгаргаз“ без задължения

Предложените промени в Закона за енергетиката обхващат всички групи крайни клиенти и създават условия за дискриминационно третиране

КНСБ: Компенсациите за газа да бъдат за преките клиенти на „Булгаргаз“ без задължения

Снимка: Ройтерс

Предложенията за промени в Закона за енергетика, регламентиращи връщането на надвзетите суми от „Булгаргаз“ ЕАД за природен газ, трябва да обхващат само преките клиенти дна обществения доставчик, които нямат задължения към него. Това предлагат от КНСБ в писмо до енергийния министър Теменужка Петкова и председателя на енергийната комисия към Народното събрание Валентин Николов. 

Още по темата

Според организацията в проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката не са обхванати всички групи крайни клиенти, като например водачите на моторни превозни средства на газ, което създава условия за дискриминационно третиране.

Според синдикалистите предложенията за промяна в закона засягат конкретен случай и не правят опит да регулират цялостно въпроса за уреждане на взаимоотношенията по веригата на доставките при разлики в регулаторно определени цени и реални пазарни цени.

Друго предложение на синдикалистите е клиентите на крайни снабдители на природен газ и на лицензираните дружества за извършване на дейности в енергетиката да бъдат компенсирани при изготвяне на изравнителните сметки и чрез корекции при ценообразуването за следващ период, във връзка с което КЕВР да разработи методика и указания.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
В средата на юли ще е ясно колко са надвзетите суми за парно