IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗП иска по-висока отговорност от доставчиците на ток при изгорели електроуреди

За целта са необходими законодателни промени

17:32 | 15.09.17 г.
КЗП иска по-висока отговорност от доставчиците на ток при изгорели електроуреди

Необходимо е да се разсъждава по посока въвеждане на по-висока отговорност на електроразпределителните дружества (ЕРП) при некачествено електрозахранване, в резултат на което се стига до повреда на електроуреди. 

Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред журналисти по време на изнесена приемна на институцията в Кърджали.

При този тип повреда електроразпределителните дружества трябва да бъдат ангажирани в много по-голяма степен, а не просто да се тръгва по общия ред да бъде доказвано точно как се е счупил уредът и кога е настъпила повредата, коментира Маргаритов, цитиран от пресцентъра на КЗП.

По думите му по принцип в Комисията постъпват най-много жалби срещу телекомуникационните оператори. Според него това се дължи и на обстоятелството, че всеки потребител има поне един договор за такава услуга. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още