IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На eнергийната борса до края на юли ще се изтъргуват рекордни количества ток

Коронавирусът е част от причините за по-ниските цени на еленергията тази година, отбеляза Николай Кискинов

19:30 | 29.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очертава се юли да е рекорден по отношение на изтъргуваните количества на Българската независима енергийна борса. Това каза Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов", в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.

“Ако през юли 2020 г. цената на електроенергията “Ден напред” средно е около 70,54 лв., то миналата година цената по същото време е била 108,18 лв.”, направи сравнение той и отбеляза, че коронавирусът е част от причините за по-ниските цени тази година.

Според него пандемията стресира много пазарите и производствата, което дава своето отражение.

Кискинов коментира търговията на платформата на газов хъб "Балкан", като посочи, че цените на природния газ остават традиционно ниски

На пазара на природен газ се наблюдава тотална стагнация, перспективите са същите - не се очаква развитие, ако няма такова при производството, което да увеличи консумацията”, смята експертът.

Друга тема, на която Кискинов се спря, са промените в Закона за задълженията и договорите, с които се въвежда 10-годишната абсолютна погасителна давност по отношение на частните задължения на физическите лица.

Той заяви, че толерира идеята всеки да има право на втори шанс, но това трябва да се направи по такъв начин, че да не се навреди на интересите на кредиторите.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още