IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Кискинов: Има натиск на пазарите за поскъпване на електроенергията

Заради индикации за сериозно количество електроенергия от възобновяеми източници БНЕБ до голяма степен остава незасегната, посочи адвокатът

17:00 | 18.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Цените на електроенергията на българския и регионалните пазари са с доста разнообразни стойности. Някои от тях са озадачаващи, свидетели сме дори на ситуации, в които има съмнения за пазарни манипулации. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие” адвокат Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов".

Той посочи, че на пазарите има натиск за ръст на цените, което донякъде не засяга Българската независима енергийна борса, включително заради индикациите за сериозно количество електроенергия от възобновяеми източници.

По отношение на цените на газов хъб Балкан Кискинов заяви, че те варират между 25,9 и 26 лева за мегават час.

Друга тема, на която юристът се спря, е решението на Конституционния съд да обяви употребата на трафични данни за проследяване на лица за противоконституционни.

Според него това е много важно решение, тъй като в противен случай органите на Министерството на вътрешните работи биха имали почти безконтролен достъп до трафични данни за местоположение на лица, поставени под карантина, за период от шест месеца.

“Постановлението на Конституционния съд е много важно - правото на неприкосновеност на личния живот не следва да има различен обем в щастливите и нетолкова щастливи времена”, категоричен е Кискинов.

Той коментира и измененията в Гражданско-процесуалния кодекс за провеждане на видео заседания и посочи, че чрез тях се дава възможност отсрещна страна или свидетел да се включват дистанционно в съдебно заседание.

“Промяната има най-голям смисъл за дистанционно разпитване на свидетели”, отбеляза юристът и това според него ще е напредък заради многото забавени дела.

Какви са предстоящите изменение в Закона за енергетиката?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още