Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

От 1 юни цената на природния газ да падне с нови 1,7%, предлага КЕВР

Предстои окончателно решение на регулатора

От 1 юни цената на природния газ да падне с нови 1,7%, предлага КЕВР

Снимка: КЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди днес на открито заседание предложението на „Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване на цената на природния газ за юни в размер на 21,97 лв за мегаватчас.

На тази цена, която е с 1,7%, или с 0,38 лв. за мегаватчас по-ниска от действащата в момента, общественият доставчик предлага да продава газ на крайните снабдители, както и на лицата, които имат издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за следващия месец. 

Още по темата

Заради епидемиологичната обстановка в страната, откритото заседание се състоя дистанционно.

От „Булгаргаз“ заявиха, че нямат забележки по доклада, изготвен от работната група на КЕВР, като от дружеството ще предоставят допълнителна информация за утвърждаване на цената на природния газ сутринта на 1 юни.

Окончателното решение за цената на природния газ за следващия месец ще бъде взето и обявено на 1 юни, посочи председателят на регулатора Иван Иванов.

По отношение на възстановяването на надвзетите суми от страна на топлофикационните дружества, Иванов заяви пред БНТ, че до края на тази седмица всички компании от сектор „Топлоснабдяване“ трябва да подадат своите отчети в КЕВР за това каква топлинна енергия и какво количество са произвели. На тази база в 7-седмичен срок от регулатора ще изчислят точно какви средства ще бъдат върнати на абонатите.

За абонатите на прогнозен отчет, които са 94% от всички потребители, това ще стане в изравнителните сметки, които трябва да са готови в средата на юли. Има и нов срок за обжалване, който е в края на август.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
„Булгартрансгаз“ с 10 оферти за кредит от 13 институции за общо 542 млн. евро