IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролната асоциация: "Феноменът Марешки" е проблем на държавата

Веселин Марешки няма договор за доставки с "Лукойл България", заявиха от компанията

12:54 | 19.12.16 г. 5
Петролната асоциация: "Феноменът Марешки" е проблем на държавата

„Феноменът Марешки“ е проблем на държавата, а не на петролния бранш, твърди в позиция Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Членовете на асоциацията коментират, че държавата дължи отговори на обществото относно платените данъци и акцизи от варненския бизнесмен.

По време на изслушване в Народното събрание през миналата седмица БПГА посочи, че единственият начин горивата, продавани на бензиностанциите на Веселин Марешки, да са по-евтини, е неплащане на всички данъци и акцизи. От бранша твърдят, че държавата не е извършила проверки на бизнесмена.

Веселин Марешки вече отхвърли тези твърдения. Той посочи, че купува горива от тримата големи търговци в страната - „Лукойл“, „Полисан“ и „Сакса“.

В съобщение до медиите обаче от „Лукойл“ заявиха, че нямат договор за доставка на горива с фирми на Веселин Марешки. Ако в бензиностанции на Веселин Марешки се продават някакви количества горива, произведени в „Лукойл Нефтохим Бургас“, то те са закупувани от „неизвестни посредници“, допълниха от компанията.

Варненският бизнесмен е отказал договорни отношения с „Лукойл България“, въпреки че такива са му били предложени, става ясно още от съобщението на компанията. 

В момента пазарът на горива и наличието на незаконни договорки на него се проверява от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Паралелно ситуацията се анализира и от парламентарна анкетна комисия, която има амбицията да изготви законодателни промени, които да не допускат изкривявания на пазара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 19 rate down comment 1
tiggo
преди 7 години
Хаха, баш Лукойл да повдига въпроси за платени данъци е нещо много повече от нагличко. Зер от как е руска няма година да са излезли на печалба и да са платили нещо на държавата, а декларираните обороти са за десетки милиарди... То бездънна яма да беше пак щеше да свърши! То е ясно, че братушките ни обичат и в наша чест приемат работата на загуба с голяма радост, само и само българските братя да са добре, ама и срама нямат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Сутринта заредих дизел за 1,78. Това не би било възможно, ако го нямаше Марешки. Доволен съм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 1
Alx
преди 7 години
Картела реве на умряло, защото в град в който има VM petroleum хората не стъпват в другите бензиностанции. Марешки може да не е цвете за мирисане, но това което прави с горивата е добре дошло за всички потребители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 1
khao
преди 7 години
Членовете на асоциацията коментират, че държавата дължи отговори на обществото относно платените данъци и акцизи от варненския бизнесмен.-------Един от членовете на тази асоциация е правешкия комунист, някой ще ми припомни ли той колко данъци е платил, та обвинява другите ??? и дали той не е заплаха за държавата ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 1
sisiko
преди 7 години
Хахаха! А наскоро доказания и признат картел, кога ще даде обяснения на обществото относно цените?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още