IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри споразумението между КЕВР и ЕБВР за енергийния сектор

Общата стойност на проекта възлиза на 1,3 млн. лв, като 85% от средствата са осигурени от ЕС

13:35 | 26.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: КЕВР</em></p>

Снимка: КЕВР

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумението за предоставяне на подкрепа за проекти между Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) по отношение на програмата за регулаторно развитие на енергийния сектор. 

Целта на споразумението е създаването и осъществяването на услуги за техническо сътрудничество и изпълнение на проекти от ЕБВР. В рамките на споразумението следва да бъдат разработени проекти на наредба, методики, инструкции и правила, свързани с наблюдението на пазара, както и вътрешни правила за разследващия експерт на Комисия за енергийно и водно регулиране.

Изпълнението на споразумението ще допринесе за реализиране на целите и приоритетите, заложени в Стратегията за развитие на държавната администрация 2014-2020 г.

Според сайта на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС за България 2020 общата парична стойност на проекта възлиза на 1,3 млн. лв. Процентът на съфинансиране от ЕС е 85 на сто, като проектът ще има продължителност 18 месеца.

Investor припомня, че в началото на годината правителството одобри проекта на споразумението, което ще позволи развитие на капацитета на КЕВР в посока провеждане на проверки, изземване на електронни доказателства, снемане на устни обяснения, налагане на наказания, уреждане на спорове и начини за обжалване от страна на дружествата, както и други процедурни и правни въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още