Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

В сряда започва проверка на енергийните обекти за отоплителния сезон

Първо ще бъдат проверени обекти на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Север“ ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич

В сряда започва проверка на енергийните обекти за отоплителния сезон

Снимка: архив Ройтерс

От 23-ти септември до 7-ми октомври Министерството на енергетиката (МЕ) ще провери готовността на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон.

Проверките се извършват за шеста поредна година. Целта е да се сведат до минимум неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии, съобщават от МЕ.

 Експертите ще се запознаят с програмите за аварийно планиране и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване на есенно-зимния период 2019-2020 г. на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

В периода от 23-ти до 25-ти септември ще бъдат проверени обекти на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Север“ ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич.

От 28-ми до 30-ти септември проверката ще обхване обекти на ЕСО ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България “ АД в Костенец, Ихтиман, Самоков, Долна Баня, Елин Пелин.

От 5-ти до 7-ми октомври проверката ще е на ЕСО ЕАД  и „Електроразпределение Юг“ АД в Карлово, Калофер, Казанлък, Сопот, Павел Баня и Баня.

Резултатите от проверките ще бъдат изготвени до 21-ви октомври 2020 година.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Руски дипломат: Газовата връзка България-Унгария ще е готова до края на годината