IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В сряда започва проверка на енергийните обекти за отоплителния сезон

Първо ще бъдат проверени обекти на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Север“ ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич

13:05 | 22.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

От 23-ти септември до 7-ми октомври Министерството на енергетиката (МЕ) ще провери готовността на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон.

Проверките се извършват за шеста поредна година. Целта е да се сведат до минимум неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии, съобщават от МЕ.

 Експертите ще се запознаят с програмите за аварийно планиране и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване на есенно-зимния период 2019-2020 г. на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

В периода от 23-ти до 25-ти септември ще бъдат проверени обекти на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Север“ ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич.

От 28-ми до 30-ти септември проверката ще обхване обекти на ЕСО ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България “ АД в Костенец, Ихтиман, Самоков, Долна Баня, Елин Пелин.

От 5-ти до 7-ми октомври проверката ще е на ЕСО ЕАД  и „Електроразпределение Юг“ АД в Карлово, Калофер, Казанлък, Сопот, Павел Баня и Баня.

Резултатите от проверките ще бъдат изготвени до 21-ви октомври 2020 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още