Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

ВАС прекрати делото срещу КЗК за избор на изпълнител на проекта "Турски поток"

"Комплишънс Дивелъпмънт С.А.Р.Л." - клон България – един от участниците в Консорциум "Газово развитие и разширение в България", се отказа да обжалва

ВАС прекрати делото срещу КЗК за избор на изпълнител на проекта "Турски поток"

Снимка: Ройтерс

Върховният административен съд прекрати делото срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията за избор на изпълнител на газовия проект "Турски поток" на територията на България, съобщи съдът на сайта си.

Още по темата

Определението на върховните магистрати е на основание липса на воля за обжалване от страна на Консорциум "Газово развитие и разширение в България". Тя е констатирана във връзка с постъпила по делото писмена молба от "Комплишънс Дивелъпмънт С.А.Р.Л." - клон България, който е един от участниците в Консорциума.

След като участниците в Консорциума не са подали самостоятелна оферта, нямат право да подават самостоятелни касационни жалби срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията, мотивират се съдиите.

Определението може да се обжалва пред Върховния административен съд с петчленен състав с частна жалба в седем дневен срок, посочват от съдебното ведомство.

Investor.bg припомня, че арабско-италианският консорциум "Аркад" предложи най-добрата оферта за изграждането на българския участък на газопровода "Турски поток", която е в рамките на посочената от "Булгартрансгаз" цена. В този вариант изграждането на целия проект ще отнеме около година и половина и ще струва 1,1 млрд. евро. Офертата на втория допуснат в надпреварата италиано-люксембургски консорциум е почти двойно по-висока.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Р. Миков: Фотоволтаиците и водородът са бъдещето на енергетиката