Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Започна проверка на качеството на горивата на големи търговски вериги

Акция на Икономическа полиция, НАП, и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, се провежда в шест области на страната

Започна проверка на качеството на горивата на големи търговски вериги

Снимка: Архив, Ройтерс

Проверки на качеството на горивата на бензиностанции, собственост на различни търговски вериги, започнаха на територията на шест области в страната.

За контрола, извършван от екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на Националната агенция за приходите (НАП) и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщава Министерството на вътрешните работи (МВР).

Акцията се извършва под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Още по темата

Специализираните проверки са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство. Целта е да не бъдат дапуснати до пазара автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти.

Министерството започва проверките след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, който е направен от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и НАП.

Резултатите ще бъдат обявени на по-късен етап, заявиха от МВР.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Бизнесът пак сезира КЗК за нарушения при търговията с ток