IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелената енергия - бизнес с принос за обществото

С финансиране от БАКБ „Смарт Енерджи Груп“ строи соларни паркове в България, Румъния и Гърция

09:47 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

„Има нещо специално да произвеждаш енергия от слънцето – ползваш я, а не ощетяваш никой. Ползваш нещо, което никога не свършва. Повече от десет години се занимаваме със зелена енергия и използваме най-добрите практики в сектора. Ние решихме, че можем да дадем своя принос за обществото и в същото време  да печелим добре“, споделя Халил Демиртаг, член на борда на директорите на „Смарт Енерджи Груп“.

В партньорство с БАКБ фирмата реализира европейски проект, насочен изцяло към зелената икономика и по-специално към ВЕИ сектора.

Целта на „Смарт Енерджи Груп“ е да популяризира идеята за зелена икономика и зелена енергетика, за да разберат повече хора, както и институции, че това би могло значително да подобри качеството на живот и опази околната среда от вредните емисии.

„Повече от десет години се занимаваме със зелена енергия и използваме най-добрите практики в сектора, посочи Халил Демиртаг. "Построихме соларни паркове в България, Румъния и Гърция. В момента с наши инженери и специалисти правим паркове в Турция. По този начин помагаме на всички държави в региона“, коментира той.

Успехът на „Смарт Енерджи Груп“ идва след много реализирани проекти, след което фирмата изнася ноу-хау от България.

„Аз се занимавам с всеки детайл в този бизнес. За мен професията е всичко, за мен тя е днес и утре", разказва Халил Демиртаг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още