Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

ТЕЦ "Бобов дол" пуска на борсата близо 9 млн. акции

КФН е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от дружеството

ТЕЦ "Бобов дол" пуска на борсата близо 9 млн. акции

ТЕЦ "Бобов дол". Снимка: МОСВ

ТЕЦ "Бобов дол" планира да пусне на борсата акции на обща стойност близо 9 млн. лв., показва одобрен от Комисията за финансов надзор (КФН) проспект.

На заседанието си на 14 април КФН е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от дружеството, в размер на 8 705 040 лева, разпределени в 8 705 040 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една.

Още по темата

С друго свое решение Комисията вписва емисия акции, издадени от "Уеб Медия Груп" АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 5 млн. нови обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

КФН вписва и емисия варанти, които ще бъдат издадени при бъдещо увеличение на капитала на "Алфа България" АД, в регистъра на публичните дружества. Емисията е в размер на 194 891 235 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 0,002 лева за един брой, които дават право на титулярите на варанти в срок от 5 години да упражнят правото си да запишат съответния брой акции от базовия актив на варантите по емисионна стойност 1 лев за акция, при конверсионно съотношение варант/акция 1:1.

Комисията одобрява и нови устави на "Инвест пропърти" АДСИЦ и на "Арко Тауърс" АДСИЦ. Те ще бъдат предложени за приемане на съответните предстоящи общо събрания на акционерите на двете дружества.

По статията работи: Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
2
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
В съботa целия район беше в мръсно кафява мъгла. Трябваше отдавна да са затворили тоя смърделник.
0
 
4
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ПОД Топлина вероятно :)
0
 
4
 
2
преди 2 месеца
мм да,, да видим кое пенсионно дружество ще запише да се махаме от там ..
0
 
8
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ха ха ха *** селския тарикатКовачки.Само кръгъл *** може да си купи акции от предприятие което предстои да бъде затворено...Ковачки прибира парите на глуоендеритеипосле ама тя другарката държава затвори ТЕЦа и ЕС рабирасе.Хи хи хи елементарен тарикат

Още от Енергетика
Пазар за 17,3 млрд. долара: Как Гърция помага на Путин да продава петрол