IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7-дневна карантина за всички влизащи в Гърция до 15 юни

Сезонните хотели отварят врати днес

17:45 | 01.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

7-дневна карантина за всички влизащи в Гърция, разпореди гръцкото правителство със заповед, изпратена до всички ГКПП в страната.

Южната ни съседка даде началото на туристическия си сезон официално от 15 юни. Тогава напълно ще падне и карантината. Сезонните хотели отварят врати днес.

Съгласно новата заповед са определени 3 етапа за отпадане на ограниченията, засягащи въздушния транспорт, уточнява БНТ. 

Ι Етап: 1 юни – 15 юни
Остава ограничението международни полети да могат да пристигат само на международното летище в Атина. Всички пристигащи ще бъдат тествани за коронавирус, като от тях ще се изисква да останат в определен за целта хотел за една нощ. Ако тестът е отрицателен, пътникът ще бъде насочван към домашна карантина за 7 дни. Ако тестът е позитивен, пътникът ще бъде подложен на карантина под наблюдение за 14 дни.

ΙΙ Етап: 15 юни - 30 юни
Международни полети ще могат да бъдат извършвани освен от международното летище в Атина и от това в Солун. Ако полетът идва от летище, което не присъства в списъка на засегнатите региони на Европейската агенция за авиационна безопасност, пристигащите пътници ще подлежат само на тестване на случаен принцип. Ако полетът пристига от летище в горепосочения списък, всички пътници ще бъдат тествани при пристигане. Задължително е пренощуването в определен за целта хотел. При отрицателен тест пътникът ще бъде насочен към домашна карантина за 7 дни, а ако е положителен – ще бъде подложен на 14-дневна карантина под наблюдение.

III Етап: от 1 юли
Международните полети ще бъдат разрешени на всички гръцки летища. Пътниците ще бъдат подлагани на тест на случен принцип.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още