IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Air France ще купи около 60 самолета Airbus A220

Френската авиокомпания иска да поднови част от своето портфолио от самолети

19:20 | 28.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският авиопревозвач Air France планира да купи около 60 самолета Airbus A220, произведени в Канада, за да поднови част от самолетите си, предназначени за полети на средни разстояния, съобщават световните агенции. 

Предполага се, че поръчката ще бъде одобрена на срещата на съвета на директорите на компанията във вторник. Очаква се това да е първата голяма поръчка на самолети, направена от Air France от осем години насам. Бройката на поръчаните самолети може да варира между 50 и 70.

Самолетите А220 на Airbus не се произвеждат в Европа, а в Канада. Те отговарят на бившите самолети на Bombardier от серията C, върху които Airbus пое контрол през 2017 г.

Air France има 289 самолета, от които 114 са за полети на средни разстояния. От една година авиокомпанията е ръководена от канадеца Бен Смит, който през май обяви план за доброволно напускане на служители от сектора на производство на самолети за малки разстояния. В сряда Air France ще публикува резултатите си от тримесечието.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още