IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Air France ще съкрати 1 000 работни места през 2016 г.

Компанията планира през следващите години да съкрати общо 2 900 работни места

18:07 | 22.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Air France ще съкрати 1 000 работни места през 2016 г.

Air France обяви, че възнамерява да съкрати 1 000 работни места през 2016 г, предаде Ройтерс. Изявлението на главния изпълнителен директор Фредерик Гаже беше направено след края на заседание на производствения комитет на компанията. 

Гаже обясни, че компанията разчита да намали работната сила догодина основно със споразумения за доброволно напускане. На въпрос за конфликта между ръководството на авиопревозвача и синдикатите и служителите той посочи, че диалог се води, макар и в момента да е много труден.

Компанията планира, както стана ясно по-рано, през идните години да съкрати 2 900 работни места. Засега обаче не са взети конкретни решения по този въпрос, което беше потвърдено и от представители на синдикатите, участвали в днешното заседание.

Заседанието се проведе в силно охранявана сграда в западната част на Париж. Засилените мерки за сигурност се дължат на инцидента при предишното заседание, което беше организирано в комплекс край летище "Шарл дьо Гол". Тогава демонстранти нападнаха двама представители на ръководството на компанията и разкъсаха дрехите им.

Air France, подобно на германския си конкурент Lufthansa, страда от силната конкуренция на евтини превозвачи като Easyjet и Ryanair. При полетите на далечни разстояния пък силен натиск оказват арабските компании.

Френският концерн си постави за цел да докара до печалба полетите на средни разстояния до 2017 г. Делът на полетите на дълги разстояния на печалба трябва за същия срок да бъде повишен от 50 до 70 на сто.   

По-рано Air France заплаши да съкрати 10% от полетите си на дълги разстояния до 2017 г., освен ако пилотите не приемат значителни съкращения на разходите и промени в условията на работа, съобщи Ройтерс по-рано, позовавайки се на свой източник, запознат с проблема.

Днес също се проведе протест на служителите. Снимки вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още