IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Air France създава ново подразделение за полети на дълги разстояния

Ходът е част от усилията на новия главен изпълнителен директор Жан-Марк Жанайяк да преструктурира авиокомпанията

12:25 | 03.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Авиокомпанията Air France-KLM Group заяви, че ще създаде ново подразделение за полети на дълги разстояния, за да се пребори с конкурентите си от Персийския залив. Ходът е част от усилията на новия главен изпълнителен директор Жан-Марк Жанайяк да преструктурира компанията, докато се бори с вътрешни проблеми с екипа и намаляване на пазарния дял, съобщава Bloomberg.

Групата ще създаде френско подразделение, което ще цели постигането на печалба на „ултраконкурентни“ пазари на дълги разстояния, каза в четвъртък Жанайяк, който пое поста на 4 юли, добавяйки, че превозвачът „няма да бъде нискотарифен“. Подразделението ще получи 10 самолета до 2020 г., като новите маршрути ще представляват 30% от полетите.

Жанайяк заяви, че в бизнеса ще отидат пилоти от Air France на доброволна база и по все още недоговорени условия с профсъюзите, които досега остро са се противопоставяли на опитите за преструктуриране на френските операции.

Air France-KLM съобщи още, че печалбата за третото тримесечие се е сринала с 16% до 737 млн. евро, след като терористичните атаки в Париж и други френски градове потиснаха интереса на туристите, а свръхкапацитетът сред европейските пазари е натежал върху цените на самолетните билети. Анализаторите предвиждаха печалба от 735 млн. евро.

Условията остават трудни на фона на геополитическата и икономическата несигурност, опасенията около Франция като дестинация и натиска върху приходите, каза компанията.

Air France-KLM не предостави специфични насоки за годишната печалба, потвърждавайки само, че спадът на приходите заедно с негативното валутно влияние ще задмине икономиите от по-евтиното гориво. Свободният паричен поток ще бъде между 600 млн. и 800 млн. евро, каза компанията, като предишните ѝ очаквания бяха в диапазона от 600 млн. до 1 млрд. евро.

Капацитетът в индустрията като цяло е нараснал с 8% това лято, като няма подобрение на търговската среда, заяви главният финансов директор Пиер-Франсоа Риолачи по време на медиен брифинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още