Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Allianz отново успя да отчете силен ръст на печалбата

Най-големият застраховател в Европа надмина очакванията на анализаторите

Allianz отново успя да отчете силен ръст на печалбата

Снимка: Ройтерс

Една година след тежката серия от урагани в САЩ най-големият застраховател в Европа Allianz отново успява да печели много повече пари през лятото. Чистата печалба през третото тримесечие възлиза на 1,9 млрд. евро, почти четвърт повече от година по-рано, както обяви листнатият на индекса Dax концерн от Мюнхен. Оперативната печалба се е увеличила с малко над една пета до близо 3 милиарда евро, предава Ройтерс.

По този начин Allianz надхвърли очакванията на анализаторите, които прогнозираха по-малко увеличение. Изпълнителният директор на компанията Оливер Бете счита, че групата е напът към целта да постигне оперативна печалба от между 10,6 млрд. до 11,6 млрд. евро през тази година, както бе планирано. 

Още по темата

Главният финансов директор Джулио Терзариол изяви през лятото надежди застрахователят да успее да влезе в горната половина на целевия диапазон. Тази оценка обаче не беше повторена от Allianz тази сутрин.

„През първите девет месеца Allianz постигна много добри резултати във всички бизнес единици, за което допринесоха значително и увеличенията на производителността", каза Бете. Така например се е подобрило и комбинираното съотношение при застраховката за имущество и злополуки до 94,0% от 95,4%, като така е достигнато целевото равнище. Най-голямото подразделение на Allianz, което преди година беше засегнато от серия от природни катастрофи, подобрява оперативната си печалба с 45% през третото тримесечие.

Фондовете за управление на активи Pimco и Allianz Global Investors са управлявали повече от 2 трлн. евро в края на септември въпреки нестабилните фондови пазари - близо три четвърти от тях - за клиенти. През третото тримесечие подразделението е привлякло нови средства за 15 млрд. евро, докато през предходните три месеца клиентите бяха изтеглили 9 млрд. евро. Увеличаването на активите и повишаващите се комисионни при успешни сделки, предимно в германската компания Allianz GI, са увеличили оперативната печалба на дивизията с 11%.

Оперативната печалба в секторите на животозастраховането и здравните застраховки се свива леко през тримесечието. Стойността на новия бизнес се е увеличила с 16%, тъй като Allianz е продала повече анюитетни продукти в САЩ и по-ефективни застраховки „Живот“ в Германия. Маржът в сектора за нов бизнес е нараснал до 3,5% от досегашните 3,4%.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 месеца
А па при 400% малус напрао няма да могат я сметна !

Още от Европа
Лондон стартира търсенето на наследник на Марк Карни в АЦБ